veckobrev vecka 2 f-klass

Förskoleklassens veckobrev v 2.

Tisdagen var vår första skoldag för den här terminen. Vi välkomnar Nathalie Olovsson till oss. Vi började med en kortare samling där vi gratulerade våra december och januaribarn. Sen hade vi i halvklass musik med Kristina.

Efter musiken åkte vi på idrott. Där hade vi bollstå som uppvärmning och sen hade halva gruppen hinderbana där vi tränade balansgång och kullerbyttor och den andra halvan hade leken kinesiska muren, efter ett tag bytte grupperna aktivitet. Till sist sprang vi några varv i hallen.

Sista passet pratatde vi om vårt jullov, de som ville fick berätta något som man gjort. Och sen hade vi fri lek.

Onsdagen började grupp 1 med bild. De målade fritt.

Sen hade vi bokstavsarbete, bokstaven I stod på tur. Vi lyssnade på majas sång om I, kom på ord som började på I vilket var klurigt, skrev I och klippte ut bilder på I.

Sista passet var det fri lek.

Torsdagen hade grupp 2 bild och de andra fri lek.

På mellanpasset var det dags för matematik för hjärtangruppen. Där började de med mönster. Godisgruppen hade språklust och där arbetade vi med sammansatta ord, bilda sammansatta ord, ändra plats på orden vad blir det då för ord och ta isär orden vad får man då? Vi klappade också stavelser i våra namn.

Sista passet hade vi fri lek och läste bok.

Fredagen började hjärtangruppen med språklust och de andra fri lek. På mellanpasset hade godisgruppen matematik och de arbetade med det som andra gruppen gjorde i torsdags.

Sista passet avslutades med veckobrev och massage.

Vi hoppas att ni alla har fått hem information om v-klass. Detta är nytt för er och för oss och kommer därför ta ett tag innan det flyter. Men vi vill att ni ska gå in och meddela om ert barn är frånvarande och ni som har fritids ska lägga in ert barns schema där. Veckobrevet kommer också att ligga där i framtiden, men några veckor framöver använder vi bloggen.

Händer vecka 3:     Tisdag: Idrott

 Trevlig helg

 

Lise-lott, Anna, Anna och Widad      

Annonser
Det här inlägget postades i Förskoleklass. Bokmärk permalänken.